בדר"כ ערבי שישי שמורים אצלי לארוחות משפחתיות, אבל מכיוון שחצי ממשפחתי נסעה בסופ"ש הסמוך ליומולדת שלי לים המלח ונותרתי לבדי (זה הזמן לרחם..), נעניתי בשמחה להזמנה של חברי בפייסבוק, אמיר תורג'מן, אשר הזמין אותי לרגל יומולדתי לארוחה במסעדה החדשה שלו – פופינה.
(תמונה מתוך דף הפייסבוק של פופינה)
מסעדת פופינה (מטבח בלטינית), היא מסעדת שף חדשה של השף אוראל קמחי והמסעדן אמיר תורג'מן, שהיה הבעלים של מסעדת 1868 ולוגאר הירושלמיות.
למרות גילו הצעיר הספיק השף אוראל קמחי לא מעט דברים. את דרכו הקולינארית התחיל אחרי השירות הצבאי, כשלמד בתדמור ועבד במסעדות בתל אביב. לאחר מכן נסע לניו יורק, שם עבד במקומות כמו מסעדת מרים, מסעדת פיוז'ן ישראלית והדריך מסיבות בישול לעשירון העליון. בארץ כיהן כשף מסעדת קבלייר הירושלמית בשנים האחרונות והספיק לעשות סטאז' אצל רובושון בפריז וארזק בסן סבסטיאן. במסגרת עבודתו בקבלייר פרץ לתודעה הציבורית לאחר שזכה ב-2011 לייצג את ישראל בתחרות סן פלגרינו העולמית באיטליה. בתחרות העולמית גרף שני פרסים: מקום ראשון בקטגוריית השף והשייט הטוב ביותר ומקום שני בקטגוריית השף הצעיר של השנה.
את המסעדן, אמיר תורג'מן פגש בירושלים, תורג'מן שברזומה שלו מסעדות כמו 1868 שנחשבת לאחת המסעדות הכשרות הטובות ביותר בארץ ומסעדת לוגאר שהייתה להצלחה חבר לקמחי. יחד מביאים השניים בפופינה אוכל יצירתי ומודרני לצד אירוח נעים, קשוב ומקצועי ההופכים את המסעדה לבחירה מושלמת לבילוי זוגי או מפגש חברתי.
פופינה ממוקמת בשכונת נווה צדק ושוכנת במבנה עתיק ויפיפה. העיצוב אלגנטי ונקי בשילוב ויטראז'ים של שנות ה-30 וה-70, המטבח הפתוח ממוקם במרכז החלל ויוצר אינטראקציה אישית בין האורחים לבין השף אוראל קמחי והצוות שלו.
על העיצוב של פופינה אחראי המעצב, גדי צחור (פלי-מרקט), אשר עיצב את המקום בקווים נקיים ואלגנטיים, היוצרים מסעדה קלאסית שחוצה תקופות וטרדנים עיצובים. בעיצובו התייחס צחור למבנה העתיק שמאלכס את המסעדה תוך שמירה על קווים ארכיטקטוניים דרך חשיפת קירות אבן, וטיפול בגינה העתיקה. חלל המסעדה שזור בויטראז'ים שייצר צחור בעצמו, המעניקים חמימות נעימה וייחודית. השקט והניקיון של החלל מפנים את כל הזרקורים למטבח שהינו האלמנט העיצובי המרכזי והלב הפועם של המסעדה והופכים את ההתרחשות בו לחלק בלתי נפרד מהעיצוב, האווירה והתפאורה של המקום. במסעדה כ-80 מקומות ישיבה בחלל הפנימי ובגינה אחורית אינטימית.
התפריט שיצר קמחי בפופינה מציע גישה מקורית ושונה ומחולק לקטגוריות של טכניקות בישול: כבישה, אידוי, אפייה, בישול איטי, צלייה.
בכל אחת מהקטגוריות ניתן לפגוש מנות אשר בהן חומר הגלם הדומיננטי במנה עשוי בשיטת הבישול אליה היא משתייכת:
כבישה: סרטנים ושמפניה- בשר סרטנים בכבישת "מי-ים" עם טימין תותי שדה, עירית ושמפניה 25 ₪; טרטר ג'ין טוניק- קוביות אינטיאס, קולי ירוק, שאלוט, מלפפון, טוביקו וואסבי וקוביות ג'ין טוניק 58₪ ; פרוסות סינטה כבושה ורוקט, סלק מוחמץ, ריקוטה, גרעיני דלעת מסוכרים וויניגרט בלסמי ודבש 44₪.
אידוי: ספרינג רול אווז- דף אורז מאודה עם שוק אווז ודלעת ארומטית, אגוזי מלך ודמי גלאס אווז ותפוזים 58₪; המבורגר שרימפס- לחמנייה מאודה, קציצות שרימפס, איולי יוזו, חסה פריכה ובצל סגול מוחמץ 44₪; מוסר ים וקנלוני סקאלופ עם קונפי מולים, אפונה סינית, ציר דגים וזיתים שחורים 110₪
אפייה: פיצה פירות ים- פיצה שחורה עם קרם גבינת עיזים, שרימפס קצוצים, סקאלופס, טימין ושמן צ'ילי אדום 68₪; וולינגטון טלה– מאפה בצק עלים במילוי שוק טלה ותבשיל פטריות 82₪ ; פחזנית קרם כבד אווז ערמונים ורבת תפוחי עץ 44₪.
צלייה: קלאמרי ושורשים, קרפצ'ו קולרובי צלוי, סלט לפת צלויה, כוסברה מללפון ובצל ירוק 56₪; עוף מושחת – כרע עוף קריספית על חסה צלויה ובריוש, ביצה עלומה והולנדז כמהין 78₪; פילה מוסר ים צלוי, טורטחיני ארטישוק, קציפת עגבניות וציר עוף שחום 108₪.
בישול איטי: רביולי ריבת דלעת, אמרטו שקדים כבד אווז וקציפת כמהין 72₪; ריזוטו אפונה וסקאלופס, קוביות מוסר ים, גזר סגול ומסקרפונה חצילים 86₪; לחי עגל בבישול ארוך, פולנטה קריספית וקולי עגבניות 92₪.
גם הקוקטיילים והמנות האחרונות מחולקים על פי שיטות הבישול- וגם פה ניכרת מקוריות ויצירתיות מרעננת: קוקטיילים כמו גיבסון זעפרן עם בצלצלים כבושים 42₪ , מרטיני אננס וגזר מאודים 39₪, BPM בורבון דלעת אפויה ומייפל 44₪ ועוד.
ובקינוחים: טארט לימון כבוש מפורק- בצק סבלה, קרם לימון כבוש וג'לי בזיליקום (42 ₪), מסקרפונה מאודה עם פירורי קרמבל וקרם מסקרפונה לימוני 38 ₪, סופלה א-לה מינוט-סופלה שוקולד עם פצפוצי שוקולד וגלידת חמאה חומה 46 ₪ ועוד.
אנחנו פתחנו את הארוחה עם יין אדום, עליו המליץ לנו הברמן, שהיה מאוד לטעמנו.
ומיד לראשונות…
מרק תפו"א עשיר במרקם קטיפתי בעיטור צ'יפסים.
בצל ממולא תרד וגבינה כחולה על פירה כרובית. מנה מושלמת!
פחזניות במילוי קרם כבד אווז וערמונים. לטעמי המילוי צפוף וכבד מדי.
עברנו לשתי מנות ביניים מצויינות:
רביולי ריבת דלעת, אמרטו שקדים כבד אווז וקציפת כמהין – מנה מדהימה, עם שילוב טעמים מעניין ומענג.
וולינגטון טלה– מאפה בצק עלים במילוי שוק טלה ותבשיל פטריות. עוד מנה עשירה בטעמים ומאוד מוצלחת.
פאוזת פטרון
ועוברים לעיקריות…
אני הלכתי על פילה מוסר ים צלוי, טורטחיני ארטישוק, קציפת עגבניות וציר עוף שחום. מנה נהדרת, קלילה יחסית (למרות שאצלי כבר כמעט לא היה מקום) ומעט חריפה.
בנזוגי לארוחה הלך על אנטריקוט עסיסי, עשוי טוב, בליווי מח עצם.
ואחרי כל זה…קינוח, כי אי אפשר בלי!
מסקרפונה מאודה עם פירורי קרמבל וקרם מסקרפונה לימוני. קינוח מאוד מיוחד, קצת כבד, אבל מהווה סיום מושלם לארוחה מצויינת.
לסיכום, רוב המנות שטעמתי בפופינה היו טעימות עד מאוד, השירות שקיבלנו היה מצויין, האנשים בפופינה חמימים ואדיבים, העיצוב והאווירה במקום מאוד נעימים לעין וללב.
פופינה- מטבח שף מודרני
אחד העם 3 , תל אביב
טל' 03-5757477 מידי יום 18:30-01:00
הצטרפו לדף הפייסבוק של פופינה: http://www.facebook.com/PopinaTelAviv
הצטרפו לדף הפייסבוק של הבלוג הדרלינג
הדר אוקנין – בלוגרית לייפסטייל ומשווקת במדיה החברתית
את בטח מתכוונת לערבי שבת ולא לערבי שישי ???
ערבי שישי = הערבים של יום שישי.
טעות בידך. ששי בערב = ערב שבת. חמישי בערב = ערב שישי. עברית בסיסית.
זה לא באמת משנה, נכון?!
אז תחשוב שאכלתי שם בחמישי בערב…ממש לא קריטי מבחינתי!