בימים טרופים אלו, בין אזעקה לאזעקה, חשוב מאוד לנסות "להמשיך כרגיל" ולא לתת לחמאס לדכא את רוחנו.
קצת לפני שהפחד הגיע גם לאיזור המרכז, הגענו להתרשם ממסעדת הטרקלין במיקומה החדש.
לאחר שמונה שנים ברחוב נחלת בנימין, מסעדת ה"טרקלין" עברה למעונה החדש ברח' היכל התלמוד 4 בת"א (אקס כתית).
המסעדה שוכנת עכשיו בבניין תל אביבי משומר בן שמונים שנים, בעל רצפות מצויירות ותקרות מעוטרות. החלל מכיל 180 מקומות ישיבה בארבעה חדרים ושלוש מרפסות.
"הטרקלין ביסטרו בשרים ויין" הוקם לפני כשמונה שנים ע"י הסומלייה יוסי בן אודיס והשף משה יוחנן: "מיומנו הראשון חרטנו על דגלנו שימוש בתוצרת הארץ, יינות בוטיק ישראלים איכותיים ושימוש בבשר מפרות בוגרות המיושן במקום בין שלושה שבועות לחודש וחצי" .
ביקרתי פעמים רבות במסעדת הטרקלין במיקומה הקודם, והפעם הגענו להתרשם מהמיקום החדש ומהשינויים הקלים בתפריט.
תפריט האוכל והמחירים נשארו זהים עם הבטחה להוסיף כמה מנות חדשות בעתיד הקרוב.
תפריט הקינוחים השתנה כולו, ולמקום נתווספה הקונדיטורית נעמה אהרון.
התחלנו את הערב עם יין לבן וטוב של יקב מורלי, להעלאת המורל.
מנות ראשונות החלו למלא את השולחן: לחם פראנה מרוקאי, חציל בטחינה, צלחת אנטיפסטי, קרפצ'יו סינטה, פטה כבדים עם תאנים ואגוזים ומנת הפתיחה החביבה עלי: ארטישוק איטלקי עם גבינת עזים על מצע סלט חם של עגבניות, פטריות ושום.
יוסי בן אודיס, סומליה ובעלים של הטרקלין, הקים לאחרונה יקב שנקרא "שאטו דה גליליי" – chateau de galilee.
היקב מתמחה ביצור יינות איכות מכרמי הגליל העליון. רוב היין מיועד ליצוא, לחובבי יין ברחבי העולם, ומעט ממנו לצריכה מקומית במסעדות איכות.
ליקב מבחר יינות מענבי מרלו, קברנה סובניון ויין בלנד – היינות מיושנים ישון ארוך של 18 חודשים, 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ועוד 6 חודשים בחביות עץ אלון אמריקאי.
אנחנו טעמנו את המרלו המשובח שהשתדך לנו יופי עם מנות הבשר שהגיעו בהמשך.
לאתר היקב: http://www.chateau-de-galilee.com/
לעיקריות טעמנו את מה שהמסעדה מתמחה בו – בשר.
"סטייק רוקה" – נתחי בשר שייטל, על סלט רוקט ופרמז'ן ופלחי בצל ותפו"א על צלחת לוהטת.
נתח קצבים – 300 גרם של נתחי בקר מובחרים, מוגש מדיום-רר, בתוספת פוטטוס, צ'ימיצ'ורי ומלח אטלנטי.
למנה הבאה קיבלנו מלח מיוחד, מלח כמהין, אשר הפך את המנה לעוד יותר משובחת.
מדובר במנת הדגל של הטרקלין – סינטה לצריבה – פרוסות סינטה לצריבה אישית לצד חלוק נחל לוהט בליווי שום אפוי, צ'ימיצ'ורי, מיונז וחרדל ביתי. תענוג!
ואחרונה אחרונה ומאוד חביבה: פורטרהאוס (סינטה ופילה על העצם) 900 גר' ברמת יישון אופטימלית.
פה כבר ממש נשמעו גניחות של אושר מסביב לשולחן…
בתמונה: ארקדי מדגמן הצעת הגשה 😉
וכידוע…לכל קיבה מפוצצת, יש קיבת קינוחים שמחכה להתמלא. גם אותה לא אכזבו…
למסעדת הטרקלין במיקומה החדש נתווספה קונדיטורית בשם נעמה אהרון, אשר אחראית על תפריט הקינוחים של הטרקלין.
הקינוח הראשון שטעמנו הוא סוג של "התחכמות" – קרם ברולה בטעם שוקולד עם טראפלס קטנים מעל. אישית, אני מעדיפה את קרם הברולה הקלאסי.
שוקולד בליץ – שכבת פאדג’ שוקולד, שכבת מרקיז מריר ושכבת קרם שוקולד חלב קפה, ברוטב קקאו –לחובבי טעם השוקולד המרוכז.
קינוח מיוחד וטוב, שאיני זוכרת את שמו, הכיל בסיס רטוב מליקר, בתוספת קציפת שוקולד לבן עם שוקולד לבן מעל ופניני "יין לבן" לקישוט.
הקינוח שהכי אהבתי הוא וורסיה לעוגת גבינה גבינה – קציפת גבינת שמנת עם קרמבל פקאן ורוטב פירות יער. מעדן!
אז התפריט נשאר טוב, למרות שהייתי שמחה לגלות חידושים נוספים בתפריט מעבר לקינוחים.
החלל מקסים והאווירה מצוינית.
לאתר מסעדת הטרקלין: http://www.hatraklin.co.il/
כמו במיקום הקודם, גם כאן בחדרים הפרטיים ממשיכים להערך שלוש פעמים בשבוע "ארוחה מהסרטים".
בנוסף, בטרקלין צוות של ארבע מדריכות, העורכות סיורים קולינארים בשוק הכרמל המכונים "מאסטרשוק".
המסעדה הפיקה סרטון נחמד, המתעד את המעבר למיקום החדש:
תהנו!
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי: https://www.facebook.com/hadar.oknin






















